Tehnički noviteti iz Srpske na Sajmu u Beogradu (VIDEO)

Na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu uspješno se predstavljaju privrednici iz Republike Srpske.

U okviru Privredne komore Republike Srpske inovacije, tehnologije i novosti u elektroenegetici prezentovalo je 15 kompanija iz Srpske.

Sajam koji promoviše četvrtu industrijsku revoluciju pravo je mjesto za predstavljanje digitalizacije koja je unijela revolucionarne promjene u razvoj i način poslovanja kompanija, povećala produktivnost i unaprijedila konkurentnost .

- Tu su proizvodi iz oblasti mašinogradnje, mikroelektronike, elektronike i sve ono što spada u oblasti elektro mašinske industrije - kaže Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske.

Pogledajte VIDEO

Novi Јelšingrad iz Banjaluke na sajmu obilježava 80 godina postojanja. Za ovo uspješno privatizovano preduzeće važan je ne samo dobar brend, već i ulaganje u opremu, infrastrukturu i u ljudske resurse.

Rukovodilac finansijsko-komercijalnog odjeljenja Јelšingrada Srđan Đurić kaže da ove godine predstavljaju i neke novitete u razvoju cnc presa.

Banjalučka Mikroelektronika predstavlja elektronska brojila najnovije generacije. Savjetnik u Mikroelektronici Miloš Radaković navodi da je riječ o brojilima koja onemogućuju krađu struje, te da će se time unaprijediti sve ono što je važno i za državu i krajnje korisnike.

Kako najbolju tehnološku inovaciju pretvoriti u isplativ biznis pokazao je Zvjezdan Višt, iz Doboja, koji je za 10 godina uspio da svoju pamet "proda" i Agenciji za svemirska istraživanja u Indiji.

- To su mašine koje služe za oblaganje. Mi smo krenuli kao proizvođač drvene stolarije i namještaja, a kasnije se to pokazalo da je primjenjivo i u auto industiji, u obradi plastike, kože. Stigli su nam zahtjevi da mašine isporučimo i Agenciji za svemirska istraživanja u Indiji. To je za rad sa karbonom - kaže Zvjezdan Višt, iz kompanije Višt.

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće otvoren do 19. maja, a na njemu učestvuje 550 izlagača iz 28 zemalja. Najavljeno je više od 100 inovacija, noviteta i premijera, robota, cnc mašina i patenata, primjenjivih u svakodnevnom životu.

Company Presentation

Photo Gallery

News / Events

General Catalogue

Prijatelj sajta DolinaZdravlja.Com